اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء:(internet of things) یا IOT :

این اصطلاح برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند.

اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می شوند ( اینترنتِ اشیاء (Internet of Things ‪(IoT)) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می‌شود. بستر اینترنت اشیا بر امواج رادیویی بی‌سیمی قرارداده شده که به دستگاه‌های مختلف این امکان را می دهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند. این بستر شامل استانداردهایی مانند وای‌فای، بلوتوث کم‌مصرف ،NFC، RFID  و غیره است. قفل‌های هوشمند، ترموستات‌های هوشمند، خودروهای هوشمند، ,…. از جمله واژه هایی هستند که در این حوزه شنیده میشود و شرایط وجود و در دسترس بودن آنها  چقدر در تشکیل کسب و کارها مرتبط با موضوع موثر هستند؟

همه دستگاه‌های یادشده در دسته‌ای به نام اینترنت اشیاء یا به طور مخفف IoT قرار می‌گیرند. در سطح پایه‌ای، اینترنت اشیا درواقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر می‌پردازد تا هدف آن یعنی فراهم‌کردن تجربه کاراتر و هوشمند‌تر محقق شود. همانند دیگر تکنولوژی‌های جدید، IoT نیز می‌تواند در ابتدا مفهومی سردرگم‌کننده به نظر برسد. همچنین این واژه به‌ویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن می‌شود می‌تواند مفاهیم جدید و ویژه‌ای پیداکند. لذا سئوالاتی مانند  اینکه برای حفاظت از امنیت شخصی افراد و حتی امنیت انسان در مقابل ماشین چه راهکارهایی باید دیده شود و در اکوسیستم مربوطه باید به چه مواردی  پرداخته شود ؟

از آنجائیکه هوشمند سازی تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی در لوازم خانگی مانند یخچال، تلویزیون و….. برای اولین بار مطرح شد لذا سابقه هوشمند سازی در لوازم خانگی  و در صنعت ساختمان از دیگر صنوف بیشتر است.

اما در حوزه های تخصصی این مسئله متفاوت است ، زیرا در موارد تخصصی دیگر به فروش برای مشتری عمده مطرح نیست بلکه شد ت نیاز در صنعت است که برای مشتریان خاص ، هوشمند سازی تجهیزات مقرون به صرفه میشود. به همین علت تجهیزات مربوط به IOT در دنیا و باالطبع آن در ایران بسیار گران است و جز مشتریان خاص، همه گیر نشده است و بازار بکری دارد. ولی با توجه به گسترش تکنولوژی، آینده بازار آن بسیار پر رونق خواهد بود. ارتباط بین اشیا (تجهیزات ) را میتوانید در کسب و کار هایی  که با اپلیکیشن های موبایل کار میکنند نیز جستجو کنید زیرا آنها هم از طریق ارتباط بین تجهیزات از طریق بستر اینترنت مسیر سرویس دهی کسب و کار خود را فراهم میکنند.

 

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه ورود

وارد حساب کاربری خود شوید

کاربرجدید هستید؟