سیپ ترانک

سیپ ترانک : سرویس خط تلفنی ۵ رقمی، سرویسی که توسط شرکت مخابرات به مشترکین حقوقی (دارای روزنامۀ رسمی، شناسۀ ملی، و کد اقتصادی) واگذار می گردد، با استفاده از بستر دیتای مخابرات جایگزین سرویس های خطوط تلفن ۵ رقمی PRI (یا E1) شده است.نکتۀ حائز اهمیت در خصوص این سرویس نوع کارکرد آن می باشد که به دو صورت یک طرفه (فقط تماس ورودی) و دو طرفه (تماس های ورودی و خروجی) ارائه می گردد، این است که خطوط یک طرفه دارای سرشمارۀ ۵ رقمی بوده (۵-۵) و خطوط دو طرفه دارای سرشمارۀ ۸ رقمی می باشند (۸-۸). به این دلیل متقاضیان این سرویس در هنگام ارائۀ درخواست خود می بایست با توجه به نوع نیاز خود به این موضوع توجه کنند.

خطوط تلفنی ۵ رقمی به صورت زوج سیم مسی با ظرفیت حداقل ۳۰ کانال در محل مشترکین تحویل می گردد. هر کانال به معنی امکان برقراری یک تماس می باشد که در خطوط یک طرفه یک تماس ورودی و در خطوط دو طرفه یک تماس ورودی و یا خروجی محسوب می گردد.

به عبارت دیگر، هر کانال خط ۵ رقمی را میتوان معادل یک خط تلفن شهری در نظر گرفت، با این تفاوت که همۀ این خطوط دارای یک سر شماره می باشند.

به این ترتیب مشترکی که یک سرویس SIP Trunk یک طرفه (سر شمارۀ ۵ رقمی) دریافت نموده، می تواند حداقل ۳۰ تماس از تماس گیرندگان به آن شمارۀ پنج رقمی دریافت نماید و مشترکی که یک سرویس SIP Trunk دو طرفه (سر شمارۀ ۸ رقمی) دریافت نموده، می تواند حداقل ۳۰ تماس ورودی از تماس گیرندگان یا به مخاطبین داشته باشد با آن شمارۀ هشت رقمی داشته باشد. این در عمل به معنی دریافت حداقل ۳۰ خط تلفنی با یک شماره تلفن می باشد که با توجه به نوع سرویس میتواند به شکل فقط دریافت تماس (خط یک طرفه) یا دریافت و ارسال تماس (خط دو طرفه) مورد استفاده قرار گیرد.

هر زوج سیم قابلیت ارائۀ تا ۶۰ کانال (۶۰ تماس همزمان با شمارۀ پنج رقمی مشترک بدون اشغالی) را دارد و شرکت مخابرات سرویس سیپ ترانک را با توجه به امکانات مرکز مخابراتی پوشش دهندۀ محل بهره برداری متقاضیان با ظرفیت حداکثر ۲۴۰ کانال بر روی ۴ زوج سیم مسی ارائه می نماید.

از آنجا که سرویس سیپ ترانک پنج رقمی از فن آوری ویپ (VoIP) یا انتقال صوت بر بستر پروتکل IP استفاده می نماید (سیم های این سرویس مانند سیم های خط تلفن معمولی دارای بوق نمی باشند در عمل یک سرویس دیتا محسوب میشود) و برای بهره برداری از آن می بایست همانند سایر ارتباطات دیتا از قبیل اینترنت خانگی زوج سیم (یا زوج سیم های) مربوطه در محل مشترک ابتدا به یک مودم متصل گردند (این مودم ها با مودم های اینترنت خانگی تفاوت دارند) و سپس خروجی مودم به تجهیزات تلفنی داخل محل مشترک متصل گردد. به این ترتیب بدون در نظر گرفتن تجهیزات سمت مشترک و یا نوع سرویس SIP Trunk دریافنی از نظر یک یا دو طرفه یودن خط، تهیه و نصب مودم مناسب و متناسب با تعداد زوج سیم تحویلی توسظ مشترکین الزامی می باشد.

تجهیزات تلفنی سمت مشترک می بایست قابلیت پشتیبانی و کارکرد با فن آوری VoIP و ترانک مخابراتی سیپ را داشته باشند. با توجه به تنوع راهکارها و تجهیزات پشتیبانی کنندۀ سیپ ترانک و ویپ و همچنین شرایط متفاوت متقاضیان این سرویس از لحاط نوع کاربرد، اندازۀ سازمان، نیاز به نوع و نحوۀ برقراری تماس ها، تجهیزات تلفنی موجود و میزان همخوانی آن با سیستم جدید و غیره امکان انتخاب های زیادی در مقابل متقاضیان قرار می دهد.

به همین دلیل استفاده از مشاورۀ کارشناسان و پیمانکاران خبره در حوزه های فن آوری ارتباطات دیتا و مخابرات (Data and Telephony Communication) پیش از ارائۀ درخواست سرویس تلفن ۵ رقمی به متقاضیان این سرویس قویاً پیشنهاد می گردد تا بتوانند با آگاهی لازم در خصوص انتخاب مناسبترین راهکار و تجهیزات مربوطه از نظر کارآیی، توجیه اقتصادی، و امکانات توسعه های آینده انتخابی درست در این زمینه داشته و از صرف هزینه های بی دلیل اجتناب نمایند. مجموعه تندیس آی تی با بکارگیری متخصصان با تجربه و حرفه ای در حوزه شبکه و ارتباطات آماده ارائه خدمات تخصصی در زمینه مشاوره، طراحی و پیاده سازی و نگهداری و پیشتیبانی سرویس های Voip به خصوص تلفن های ۵ رقمی می باشد.

یک دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه ورود

وارد حساب کاربری خود شوید

کاربرجدید هستید؟